Confidenţialitate

Se deschide Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Din cauza crizei energetice, patinoarul va lipsi în acest an

Vineri își deschide porțile Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Acesta va funcționa până în prima zi a anului viitor și își așteaptă sutele de mii de vizitatori cu surprize și evenimente care vor aduce tuturor magia sărbătorilor de iarnă. Singurul lucru care va lipsi în acest an de la târg va fi patinoarul, și asta din cauza crizei energetice.

După ce în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19 și desfășurat cu restricții anul trecut, Târgul de Crăciun din centrul Clujului revine în forță, mai mare și mai plin de evenimente ca niciodată.

Tema din acest an este relaxarea.

Clujenii, și nu numai, se vor delecta, pe lângă bunătățile de la târg, cu renii moșului în poziții de yoga, în carusel și pe roata panoramică, dar și în tramvaiul și căsuța lui Moș Crăciun.

Desigur, nu vor lipsi, nici în acest an, colindele, cântecele și poveștile spuse la gura sobei.

Costurile mari cu electricitatea i-au determinat, însă, pe organizatori să renunțe în acest an la tradiționalul patinoar amplasat în jurul statuii lui Matei Corvin, pentru a evita prețurile mari la bilete și patinele închiriate.

O noutate absolută la târg, dar și o premieră pentru un eveniment public clujean, o reprezintă folosirea energiei electrice obținute de la panourile fotovoltaice montate pe căsuțe, în vederea reducerii costurilor privind consumul de energie.

Deschiderea târgului va fi simbolizată de aprinderea iluminatului festiv, la ora 19,00, după care va urma un concert al trupei Voltaj. Mâine, în a doua zi a târgului, va concerta și Direcția 5, cu începere de la ora 20.00.

Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Citește și: București: Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei se deschide din 20 noiembrie