Confidenţialitate

Se deschide sezonul de schi la Bușteni. În Poiana Brașov, se va schia și pe pârtiile din partea inferioară a Masivului Postăvarul, de sâmbătă | FOTO

Sezonul de schi, deschis vineri în Bușteni. Autorităţile anunță că pe pârtia Kalinderu 1 stratul de zăpadă, naturală și artificială, măsoară 30 de centimetri. Vești bune și pentru schiorii care doresc să vină în Poiana Brașov. De sâmbătă, vor fi deschise și pârtiile din partea inferioară a Masivului Postăvarul. 

Sâmbătă, la Bușteni va fi o ceremonie pe pârtie: sportivi și reprezentanți Salvamont vor coborî cu torțe, iar la final va fi un foc de artificii.

Stratul de zăpadă pe pârtia Kalinderu 1 măsoară aproximativ 30 de centimetri

La Sinaia, pe de altă parte, domeniul schiabil de la cota 2.000 este închis din cauza vântului, iar vizibilitatea este zero în șaua Vârful cu Dor. În zonă, viteza vântului depășește 75 de km pe oră. Se poate schia  doar pe Pârtia Nouă.

În ceea ce priveşte domeniul schiabil de la Azuga, autoritățile au precizat că se schiază pe toată pârtia Sorica în condiţii bune, iar la Cazacu se schiază doar pe pârtia de începători.

Ninsorile din ultima perioadă au creat condiții foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă și în Poiana Brașov. De sâmbătă, se deschid și pârtiile din partea inferioară a domeniului schiabil și se prelungește programul instalațiilor de transport pe cablu.

Programul de funcționare al telegondolei se prelungește până la 17.00, iar telescaunul Ruia funcționează până la 16.30.

Pârtiile din partea inferioară a masivului, Sulinar, Drumul Roșu, Zidul mare, breteaua de legătură care leagă Drumul Roșu cu pârtia Bradul și varianta 3E au devenit practicabile, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie fiind de aproximativ 30 de cm.

Pârtiile din partea superioară a domeniului schiabil oferă de asemenea condiții foarte bune, cu un strat de zăpadă bătută de aproximativ 40 de cm.

Se schiază în condiții excelente în zona superioară a pârtiilor Lupului, Drumul Roșu, Kanzel, Doamnei și Ruia.

Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise în condiții foarte bune. Începând din acest sezon, utilizatorii își pot încărca online skipass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte.

Citește și: Risc de avalanșă în Munții Făgăraș. Folosiți doar sectoarele amenajate și nu vă abateți de la ele, transmit salvamontiștii | AUDIO