Se confirmă ipoteza otrăvirii lui Yasser Arafat!

Concentraţii anormal de mari de poloniu au fost depistate în corpul fostului lider palestinian. Speculaţiile privind intoxicarea lui au apărut încă din 2004, când o deteriorare rapidă a stării sale de sănătate i-a cauzat moartea, la spitalul militar Percy din vestul Parisului. Palestinienii nu s-au sfiit sa-i acuze pe israelieni de asasinat politic. Guvernul Israelului a negat insa orice implicare în moartea lui Arafat.

Raportul finalizat de experţii elveţieni detaliaza in peste 100 de pagini concluziile analizelor medicale efectuate pe ramasitele pamintesti ale lui Yasser Arafat. In corpul acestuia, concentraţia de poloniu depăşea de 18 ori limita normală. Liderul palestinian a decedat pe 11 noiembrie 2004, la vârsta de 75 de ani. Atunci, medicii francezi nu au putut stabili cauza morţii primului preşedinte ales democratic în Palestina, mai ales ca , la cererea vaduvei, trupul nu a fost autopsiat.

Ulterior, teoria otravirii lui Arafat a câştigat tot mai mult teren , mai ales dupa ce reporterii Al-Jazeera au dezvăluit ca pe hainele şi obiectele personale ale liderului palestinian s-au gasit urme de poloniu 210, o substanţă radioactivă extrem de toxica. Suha Arafat a cerut autorităţilor franceze să deschidă o anchetă oficială pentru posibilă crimă, iar autoritatile palestiniene au autorizat deshumarea.

Poloniul 210 a fost folosit si pentru uciderea lui Alexander Litvinenko, fost spion rus şi critic dur al Kremlinului, la Londra, în 2006.