Confidenţialitate

Se circulă în condiții de ceață densă

 

Traficul se desfășoară în condiții de ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe A4 Ovidiu – Agigea, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni dimineață pe întreaga autostradă A2 București – Constanța traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri. De asemenea, tot în condiții de vizibilitatea redusă sub 50 de metri se circulă și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu – Agigea.

Şoferii nu au voie să oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, ei trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Potrivit ANM, judeţele  Buzău, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Harghita, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi și Ilfov se află sub avertizare cod galben de ceață până la ora 10.00.

Aceeași avertizare ANM este în vigoare până la ora 11.00 în județele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui. Meteorologii anunță și burniță în județele din Moldova.

În zonele aflate sub atenţionare, ceaţa scade vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.