Se anunță greve la compania aeriană Ryanair

Piloții companiei Ryanair se pregătesc de grevă înainte de sărbătorile de Crăciun, iar pasagerii vor fi informaţi la timp, promit angajații companiei.

Sindicatul piloților susține, fără a preciza date exacte, că vor avea loc mișcări de protest la 10 sucursale din Germania și alte acțiuni similare în Irlanda, Italia, Germania și Portugalia în perioada 23-26 decembrie.

Pentru compania Ryanair, înființată în 1985, lucrează aproximativ 4 mii de piloți. Sindicatele acuză însă că aceștia operează condiţii de lucru nesatisfăcătoare.

Sindicatele din Portugalia şi Italia au anunţat mişcări de protest iar piloţii Ryanair din Italia au ameninţat că ar putea intra în grevă vineri, timp de patru ore.

La rândul ei, Asociaţia piloţilor din Irlanda spune că pe 20 decembrie va avea loc o grevă de 24 de ore a piloţilor Ryanair, după ce operatorul aerian irlandez a refuzat să se așeze la masa negocierilor.

Profitul net al Ryanair a scăzut în trimestrul trei din 2017, după ce compania a plătit clienţilor compensaţii de 25 de milioane de euro din cauza anulării a mii de zboruri.

Recent, Ryanair a informat că anulează peste 20.000 de zboruri, fiind afectaţi peste 700.000 de clienţi, din cauza numărului insuficient de piloţi.

Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS