”Scurtcircuit”, sub amenințarea atentatelor în Egipt

Echipa filmului ”Scurtcircuit” înfruntă pericolul atentatelor din Egipt și își menține planurile de a lansa pelicula românească în Selecția Oficială Out of competition din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cairo

Deși era programată pentru vineri la ora 12, lansarea ”Scurtcircuit” a fost reprogramată pentru duminică seara, din motive de securitate și pentru a respecta perioada de doliu național.

Guvernul egiptean a declarat vineri trei zile de doliu, după un atac la o moschee din peninsula Sinai care s-a soldat cu moartea a 235 de persoane și rănirea altor 109, potrivit celui mai recent bilanț. Atacatorii au provocat o explozie iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

În această vară, „Scurtcircuit”, în regia lui Cătălin Saizescu a fost primul film românesc selectat în competiția oficială a Shanghai International Film Festival,unde a și câștigat premiul pentru realizări artistice remarcabile.

Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, când la București au murit mai mulți nou-născuți prematuri în incendiul care a cuprins salonul de terapie intensivă neonatologie a maternității Giulești, filmul ”Scurtcircuit” spune povestea de dragoste a doi adolescenți, Melania și Emi, prinși în vâltoarea catastrofei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS