Confidenţialitate

Scurt ghid de strategii matematice utile la pariuri online (P)

Piața pariurilor sportive este destul de dezvoltată. Operatori din toate colțurile lumii promovează evenimente sportive de toate felurile. Utilizatorii pot plasa pariuri online Romania pe multiple platforme de joc. Marile evenimente precum Campionatul Mondial sunt la dispoziția tuturor. Mai mult de atât, funcția de streaming oferă o experiență intensificată de joc.

Promovarea în mediul online a sportului a deschis calea către o nouă abordare a acestui domeniu. Pariurile sportive sunt un mod de manifestare a pasiunii față de sport. Eficiența este dovedită de numărul mare de utilizatori existent în fiecare an. Platformele includ sporturi cunoscute la nivel mondial, dar și mai puțin populare.

Pariurile pe platformele online: o variantă de apreciat

Pariurile sportive au luat avânt odată cu progresul tehnologic. Dezvoltarea internetului a dus și la o înflorire a industriei. În trecut se plasau pariuri doar la casele de pariuri fizice. Astăzi, se pot plasa pariuri online la orice cazino activ din lume. Așadar, internetul oferă oportunități nelimitate de joc, mai ales pentru iubitorii sportului.

Marea schimbare apreciată de toată lumea constă în flexibilitatea oferită. Prezența fizică nu a mai fost obligatorie pentru a putea juca. Totodată, au dispărut și programele fixe de funcționare a caselor de pariuri. Datorită tehnologiei, se plasează pariuri online din orice loc din lume. Această libertate a favorizat răspândirea jocurilor de noroc peste tot.

Strategii matematice de utilizat la pariurile sportive

În lumea sportului posibilitatea de pariere este una vastă. Fiecare sport are pariurile sale specifice și oferă o paletă largă de evenimente adeseori. Există multiple strategii pe care jucătorii le pot pune în practică în procesul de pariere. Unele au devenit mai populare datorită eficienței de care dau dovadă. Altele, sunt mai puțin cunoscute dar au și ele un potențial de avut în vedere.

Jucătorii își selectează strategiile favorite ținând cont de stilul de joc și de nivelul de informare. Adeseori depinde de perspectivă și de adaptabilitatea fiecăruia. Cu toate acestea, printre cele mai cunoscute strategii de pariere se numără și următoarele:

Strategia de joc Martingale

Probabil este cea mai cunoscută strategie de joc la pariuri online, și nu numai la acestea. Este o strategie veche ce datează încă din secolul XVIII. În principiu, se alege un pariu cu o cotă de minim 2. Ulterior, dacă nu se câștigă nimic, se dublează miza. Strategia se aplică dacă jucătorul se așteaptă la multiple pierderi consecutive.

Easy Money

În strategia Easy Money se pariază pe cea mai sigură cotă. Dacă se obține câștig, aceasta va fi utilizat în plasarea altei mize. Și de această dată se pariază pe cea mai sigură cotă posibil. Este recomandat să fie stabilit un obiectiv încă de la început. Odată ce se ajunge la acesta, suma ar trebui pusă deoparte. Implicit, se va continua cu o nouă sumă de bani în plasarea pariurilor.

Șirul lui Fibonacci

Poate părea complicat la prima vedere. Totuși, cu puțină perseverență strategia poate fi înțeleasă. Șirul începe obligatoriu cu cifra 1. Următoarea cifră va fi egală cu suma celor două cifre de dinainte. Se recomandă plasarea pe cote mai mari. Este o strategie ceva mai riscantă în comparație cu altele. Chiar și așa, poate aduce rezultate satisfăcătoare.

Strategia MUG

Strategia Minutul Următorului Gol este destul de ușoară. Principalul obiectiv constă în marcarea unui gol într-un interval de 10 minute. Se poate paria pe mai multe segmente. Se recomandă o analiză a statisticilor de pe platformă. Această strategie ar trebui plasată pe cele mai bune meciuri și nu la întâmplare. Totodată, este indicat să se folosească la meciurile live.

D’Alembert

Aceasta este o altă strategie populară în rândul jucătorilor la pariuri online. Inventată tot în secolul XVIII, strategia a devenit cunoscută peste tot în lume. Inițial se stabilește un buget de joc. Din acesta se alege suma de investit în primul pariu. Bugetul alocat ar trebui să fie cam de 10 ori mai mare decât prima miză. Dacă primul pariu aduce câștiguri, miza se micșorează. Dacă se pierde, miza crește.

Scorul par

Sistemul scorului par este o strategie ușor de pus în practică. Ideea principală se desprinde din nume. Altfel spus, se pariază pe încheierea meciului cu un număr par de goluri. Din punct de vedere statistic, există aproximativ 50% șanse să fie obținut un asemenea rezultat. Se recomandă utilizarea strategiei pe echipele ce au în istoric măcar două meciuri încheiate cu un scor par.

Strategia lui Kelly

Strategia se potrivește cel mai bine jucătorilor ce dețin deja experiență. Aceasta presupune utilizarea unei formule de calcul. Elemente de referință sunt cota pariului, probabilitatea de a dobândi câștig și cea de a pierde. În fapt, se înmulțește cota pariului cu probabilitatea de câștig. Apoi, rezultatul obținut se împarte la cotă. Prin repetare, formula poate fi însușită de către orice jucător perseverent.

Strategia Plateau

Poate fi utilizată de către oricine deoarece implică un risc redus. Prima dată se stabilește o bancă, adică un buget de joc. Pentru pariuri se folosește același procent din bancă, de fiecare dată. Se fixează un target. Odată ce este atins, se mărește miza de joc. Chiar dacă strategia e simplă, aceasta presupune cumpătare și perseverență. Strategia poate aduce rezultate pozitive, însă pe termen lung.

În final

Strategiile de joc destinate pariurilor sportive sunt de multe tipurile. Unele sunt mai simplu de însușit, iar altele sunt mai complicate. Chiar dacă unele sunt foarte populare, nu garantează câștigul în niciun fel. Strategiile trebuie cunoscute îndeaproape și apoi puse în practică. În plus, prin repetare pot fi aplicate cu mai multă ușurință la evenimentele sportive.

Foto: Gary Shear/Unsplash