Confidenţialitate

Scriitorul român Mircea Cărtărescu se află printre favoriții Premiului Nobel pentru Literatură

Astăzi va fi acordat premiul Nobel pentru Literatură. Ca și în anii trecuți, scriitorul român Mircea Cărtărescu se află printre favoriți, alături de scriitorul japonez Haruki Murakami – și el, aproape nelipsit de pe lista favoriților la premiul acordat de Academia Suedeză.

Premiul Nobel pentru Literatură 2021 se va anunța astăzi, la ora 14.00.

Cotidianul spaniol ElMundo publică o listă cu favoriții din acest an ai caselor de pariuri la Premiul Nobel pentru Literatură, în care Mircea Cărtărescu se află pe primul loc. Pe următoarele două locuri se află scriitorul japonez Haruki Murakami și scriitoarea rusă Ludmila Ulițkaia, publicată și în limba română.

Mircea Cărtărescu și-a început cariera în literatură în revista România Liberă în 1978.

Până acum, medicul George Emil Palade, activistul în domeniul drepturilor omului Elie Wiesel, scriitoarea Herta Muller și cercetătorul Stefan W. Hell – sunt românii sau personalitățile de naționalitate română care au primit premiul Nobel de-al de-a lungul timpului.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Literatură, dotat cu zece milioane de coroane suedeze (aproximativ un milion de euro) i-a fost conferit poetei americane Louise Glück.