Confidenţialitate

Iohannis: Școlile și grădinițele se redeschid din 8 februarie, în funcție de incidența Covid

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la finalul unei ședințe cu reprezentanții guvernului, pe tema redeschiderii școlilor.

Astfel, începând de luni, cei mai mulți copii merg fizic la şcoală și la grădiniță, în scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de infecții cu coronavirus din fiecare localitate.

Principalele declarații:

“Am discutat o temă care este extrem de importantă pentru milioane de români – ce se întâmplă cu școlile din România de săptămâna viitoare, odată cu semestrul II.

Am început cu o analiză și pot să vă spun că NU am scăpat de pandemie. Trebuie să fim responsabili, să purtăm mască, dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni, incidența bolii s-a redus un pic. Avem mai puține persoane la ATI și internate în spital, zilnic.

Nu suntem singuri în Europa, evident că ne-am uitat în jur la ce fac alții. Putem constata că în majoritatea țărilor din UE se deschid școlile. Școlile sunt deja deschise în cele mai multe state. Sunt foarte puține, doar 3 state care nu deschid școlile.

În unanimitate, am decis următoarele: De luni, aproape toți copiii merg fizic la școală.

În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariul Verde, toți copiii merg zilnic la școală, de la grădinițe, ciclul primar și liceu.

În scenariul Galben, copiii de grădiniță merg fizic la grădinițe, la fel și cei I-IV. Merg și cei de clasa a 8-a și a 12-a.

În scenariul Roșu, merg fizic doar copiii de la grădiniță și copiii din clasele I-IV, iar restul fac școala online.

Pregătiți copiii pentru școală!“, a spus șeful statului.

De la ora 18:15, după Jurnalul de Seară Europa FM, Alice Iacobescu și Cătălin Striblea realizează o Ediție Specială dedicată începerii școlii în România.