Confidenţialitate

Toate școlile din sectorul 5, închise astăzi pentru dezinsecție după descoperirea de ploșnițe în 2 unități de învățământ. Reacția ministrului Rafila | AUDIO

Toate școlile din sectorul 5 sunt închise, astăzi, pentru dezinsecție. În două unități de învățământ din sector – școlile gimnaziale „I.C. Brătianu” și „Petrache Poenaru” – au fost descoperite ploșnițe.

O situație care a provocat ironii din partea ministrului Sănătății. Alexandru Rafila are, totuși, câteva recomandări.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Combaterea acestor paraziți se face și prin informarea familiilor copiilor”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Eu nu știu exact care este cauza, că fix în sectorul 5 eu nu cred că există… că ploșnițele au așa o informație până unde este Sectorul 5 și de unde începe, de exemplu, sectorul 4. În mod evident e vorba de asigurarea condițiilor igienice în școli. Că discutam de educație pentru sănătate. Trebuie să discutăm și, apropo de copii, să își informeze familiile. Combaterea acestor paraziți se face și prin informarea familiilor copiilor, a copiilor, pentru că aceleași măsuri igienice trebuie luate și la domiciliul fiecăruia dintre ei”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Primăria de sector vrea să afle… cum au ajuns ploșnițele în școli.

Ministrul Sănătății spune că, deși nu are pregătire în studiul insectelor, susține măsura dezinsecției

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Desigur, poate să fie o problemă. Eu nu sunt entomolog, dar poate să fie o problemă legată de o activitate intensă sau, mă rog, o recrudescență a apariției acestor insecte. E foarte bine că se face în sectorul 5 dezinsecție și lucrul ăsta este foarte bun”, a mai spus ministrul Rafila.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Accesibilitatea românilor la serviciile medicale stomatologice. Ministrul Rafila: Contractul cu CNAS trebuie să fie interesant din perspectivă financiară pentru medic | AUDIO