Confidenţialitate

Școala se va desfășura online până pe 7 februarie | AUDIO

De luni, elevii revin din vacanța de iarnă își reiau cursurile online.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit că activitățile didactice se vor desfășura online până pe 7 februarie, pentru toți elevii, inclusiv pentru copiii de grădiniță.

Revenirea elevilor în școli începând cu 8 februarie va fi posibilă doar dacă situația epidemiologică o va permite.

Cursurile care presupun prezența fizică a elevilor în școli sunt suspendate până la sfârșitul acestui semestru, adică până pe 29 ianuarie. Elevii vor intra, apoi, timp de o săptămână, în vacanța intersemestrială. La începutul acestei vacanțe ar urma ca Ministerul Educației să ia o decizie privind modul în care se vor desfășura cursurile în semestrul al doilea. Totul va depinde de situația epidemiologică, precizeaza, recent, minnistrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cu alte cuvinte, trebuie să vedem cum va evolua pandemia de coronavirus, câte cazuri de mbolnăviri vom avea în continuare dar și cât de multe persoane se vor vaccina în perioada următoare.

Sunt luate în calcul trei scenarii pentru redeschiderea școlilor din semestrul al doilea. Un prim scenariu prevede revenirea în clase doar pentru copiii de grădiniță și pentru cei din ciclul primar.

Într-un al doilea scenariu, acestora li s-ar adăuga și elevii din clasele terminale, care au examene naționale de susținut. Un al treilea scenariu presupune ca toți elevii să revină în clase, dar acest lucru va fi posibil doar dacă rata de incidență a infectărilor cu coronavirus va fi foarte mică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță