Confidenţialitate

Schimburile de focuri continuă la graniţa dintre Israel și Fâșia Gaza | AUDIO

Oficialii din Gaza au raportat lupte grele în jurul a trei spitale din orașul Gaza. Pe de altă parte, armata israeliană a anunţat că sistemele sale de apărare antiaeriană au interceptat o rachetă trasă spre teritoriul său din zona Mării Roşii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oficialii din Gaza au declarat că Israelul a lansat vineri atacuri aeriene asupra sau în apropierea a cel puţin trei spitale. Armata israeliană nu a comentat declaraţiile palestiniene, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent.

Pe de altă parte, Israelul a bombardat Siria în această dimineață, ca răspuns la o dronă ce s-a prăbuşit peste o şcoală în staţiunea israeliană Eilat, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Israelul „pune pe seama regimului sirian responsabilitatea pentru orice act terorist ce ar proveni de pe teritoriul său”, a adăugat armata. Tot armata israeliană anunță că deschide astăzi culoarul pentru ca civilii din Gaza să poată pleca spre sud.

Premierul Benjamin Netanyahu spune că ţara sa nu încearcă să cucerească sau să guverneze Fâşia Gaza după războiul său împotriva Hamas, dar va fi nevoie de o „forţă credibilă” pentru a intra în enclava palestiniană.

Între timp, Ministerul de Externe din România anunță că alți 101 cetățeni români au primit permisiunea de a ieși prin punctul de trecere de la Rafah și așteaptă ca acesta să se deschidă din nou pentru civili.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Armata României va cumpăra peste 50 de tancuri Abrams în valoare de 1 miliard de dolari