Confidenţialitate

Schimbare de conducere la ANPC

Demitere la vârful ANPC – după ce Horia Constantinescu a fost înlaturat din funcția de președinte printr-un ordin semnat de premierul Ludovic Orban, locul a fost luat de Mihaela Ionescu – devenită președinte interimar.

Preluarea șefiei de către aceasta este una controversată. Mai multe asociații cer înlocuirea ei, pentru că ”ar fi folosit banii publici ai instituției în scop personal”.

Trei asociații ale consumatorilor i-au transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care cer înlocuirea Mihaelei Ionescu de la conducerea interimară a ANPC.

Acestea o acuză pe Mihaela Ionescu de faptul că ar fi folosit în scopuri personale banii instituției.

Potrivit publicației “Newsweek România“, 10.000 de euro a plătit Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pe vremea când Mihaela Ionescu era secretarul general al instituției, ca să se urmeze niște cursuri de formare în Singapore. Bani ar fi fost dați Ilegal.

Mai mult, tot pe banii instituției, aceasta s-ar fi plimbat prin țară și a pus Protecția Consumatorilor să-i plătească carburantul, în valoare de 18.400 lei, mai mult de 3 tone de motorină.

Cele trei asociații cer premierului consultarea înainte de numirea unui nou șef al instituției.