Scene celebre care au fost, de fapt, improvizate – VIDEO

De obicei, replicile şi scenele unui film se desfăşoară după un scenariu bine pus la punct şi după indicaţiile regizorului. În cazul mai multor filme renumite, actorii au improvizat, reacţionând firesc în situaţii reale.

Intrarea lui Willy Wonka din filmul “Willy Wonka şi fabrica de ciocolată” (1971)

Actorul care a interpretat personajul principal, Gene Wilder, a acceptat să joace acest rol cu o singură condiţie, aceea de a adăuga un element supriză intrării sale. Acesta a motivat neobişnuita cerinţă, spunând că “din acel moment, nimeni nu va şti dacă mint sau spun adevărul”.

Epilarea pe piept din filmul “Virgin la 40 de ani” (2005)

Întreaga scenă cu epilarea pe piept a actorului Steve Carell a fost reală, iar durerea resimţită l-a provocat pe acesta să rostească injurii autentice.

Scena din maşină din filmul “Tăntălăul şi Gogomanul” (1994)

Scena în care personajele principale iau în maşina lor un autostopist, este total improvizată de comicii actori. De fapt, Peter Farrelly, unul dintre regizori, a declarat că 15 % din scenele filmului “Tăntălăul şi Gogomanul” au fost improvizate.

Închiderea cutiei de bijuterii din “Frumuşica” (1990)

Reacţia plină de haz şi surprindere a Juliei Roberts a fost una reală, atunci când, actorul Richard Gere a închis cutia de bjuterii, acel moment nefiind planificat.

Strigătul lui Aragorn din “Stăpânul inelelor: Frăţia inelului” (2001)

Iniţial, Aragorn, interpretat de Viggo Mortensen, trebuia să lovească o cască în semn de frustrare, dar această acţiune a fost urmată şi de un răcnet neplanificat al actorului. Strigătul a avut loc ca urmare a durerii provocate de fracturarea degetului de la picior în acel moment.

Discursul final al lui Voldemort din “Harry Potter şi Talismanele Morţii” – partea a 2-a (2011)

Actorul Ralph Fiennes şi-a schimbat discursul la fiecare repetiţie pentru ca reacţia celorlalţi actori din distribuţie să fie diferită la fiecare înregistrare.

Improvizările din filmul “Furios şi Iute” – partea a 6-a (2013)

Rapper-ul şi actorul american Ludacris, povesteşte despre scenele improvizate pe care le-a făcut alături de Dwayne Johnson: “Am făcut mai multe duble şi multe dintre ideile noastre au ajuns în film. La sfârşitul filmului “Furios şi Iute” 6, când am scuipat băutura din gură şi am râs la comentariul lui The Rock făcut lui Tyrese, eu i-am şoptit la ureche să îi facă o glumă lui Tyrese”.

“You’re gonna need a bigger boat (Vom avea nevoie de o barcă mai mare) din filmul “Fălci” (1975)

Renumita replică “You’re gonna need a bigger boat (Vom avea nevoie de o barca mai mare)”, care a rămas în istoria filmului, nu era în scenariul original.

Repetarea replicii în “Zoolander” (2001)

După discursul actorului David Duchovny’s despre corupţia din lumea modei, Ben Stiller avea o altă replică de spus. Dar, pentru că a uitat-o, a repetat întrebarea pe care o mai pusese înainte: “De ce modele masculine?” Ca un profesionist, David a continuat scena şi l-a intrebat pe Ben “Vorbeşti serios? Tocmai ţi-am explicat”, astfel că dubla a fost păstrată în film.

“Eu merg pe aici!”, “Cowboy de la miezul nopţii” (1969)

O replică celebra din filmul “Cowboy de la miezul nopţii” a fost rostită de Dustin Hoffman în timpul unei scene care se filma în trafic real, iar un taxi i-a tăiat calea. Hoffman spunea că replica transmisă taximetristului “Eu merg pe aici!”, a însemnat de fapt “noi filmăm o scena aici şi aceasta este prima dată când ne-a ieşit bine şi tu o strici”.

“You talking to me? (Cu mine vorbeşti?)”, “Şoferul de taxi” (1976)

Celebra replica “You talking to me? (Cu mine vorbeşti?)” este un rezultat de improvizaţie al lui Robert De Niro într-o scenă din filmul “Şoferul de Taxi” în care a primit doar indicaţia că personajul său trebuie să vorbească singur în oglindă.

Scena cu petrecerea din “Vânătorii de fantome” (1984)

Întreaga scenă realizată de actorul Rick Moranis s-a bazat pe propriile sale idei. Regizorul Ivan Reitman a declarat pentru Rolling Stone că “Rick a inventat totul pe parcurs ce interpreta”.

Scena cu toaleta din “Domnişoare de onoare” (2011)

scene-improvizate-bridesmaids

Regizorul Robert Yeoman a avut încredere în actorii din distribuţia filmului “Domnişoare de onoare”, astfel că au fost incluse multe momente improvizate. Astfel de scenă este şi cea în care actriţa Maya Rudolph pare că se aşază pe toaletă în rochiţa de mireasă în mijlocul drumului şi care a avut mare succes la public.

“Here’s Johnny (Aici e Johnny)” din filmul “Strălucirea” (1980)

scene-improvizate-the-shining

Jack Nicholson a recunoscut că a împrumutat replica “Here’s Johnny (Aici e Johnny)” de la emisiunea “The Tonight Show Starring Johnny Carson”.

Monologul emoţionant din filmul “Vânătorul de recompense” (1982)

scene-improvizate-1

Scena monologului din “Vânătorul de recompense” a fost rescrisă şi improvizată cu însufleţire de actorul Rutger Hauer.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS