Scenariu alarmare ISU Galați-Brăila: Obiecte necunoscute au căzut din spațiu

La Galați și Brăila, sirenele protecției civile au sunat imediat după ora 10.00, la diferență de 5 minute între cele două județe.

În total, au fost testate peste 500 de mijloace de alarmare audio, atât în orașe, cât și la sate.

Deși scenariul exercițiului de protecție civilă vizează modul de reacție a populației și autorităților în cazul căderii unor obiecte necunoscute din spațiu, atât gălățenii, cât și brăilenii și-au continuat nestingheriți treburile sub cerul liber, fără să se adăpostească, așa cum ar fi fost normal.

E drept, nici nu s-au panicat la auzul sirenelor, pentru că, au declarat ei, știau de exercițiu din presă și de pe paginile de socializare.

În mare parte, oamenii știu ce trebuie să facă în caz de dezastru, mai ales dacă e cutremur sau sunt inundații și mai puțin în caz de accident chimic, poluare masivă sau cădere de obiecte necunoscute din cer.

Statistic privind lucrurile, la Brăila, sirenele au sunat la ora 10.15 în tot județul. 170 de dispozitive de alarmare audio au fost testate, din care mai bine de jumătate în capitala de județ, iar restul în orașele Ianca, Făurei și Însurăței și în 40 de localități rurale.

În județul Galați, au fost testate toate cele 356 de sirene de protecție civilă. 155 dintre acestea s-au auzit în municipiul reședință de județ, iar restul în orașele Tecuci și Tg. Bujor, dar și în peste 40 de localități rurale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS