Confidenţialitate

Scandalul facturilor la gaz și energie. Bogdan Hossu: Am cerut plafonarea prețurilor la nivelul de dinainte de liberalizare | AUDIO

Ministrul Justiției recomandă Procurorului General al României să descopere dacă s-au comis infracțiuni în timpul crizei energetice declanșate odată cu majorarea facturilor la gaze și curent electric.

Cătălin Predoiu crede că procurorii pot afla dacă la mijloc este vorba despre comiterea de înșelăciuni, abuz în serviciu, concurență neloială și constituirea de grupuri infracționale organizate.

Ministrul Justiției face acest demers neobișnuit în contextul în care unii fornizori nu au aplicat reducerile impuse de lege în ultimele facturi ale clienților.

Astăzi, liderii sindicali i-au prezentat premierului mai multe propuneri de atenuare a crizei, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Liderul Federației Cartel Alfa, Bogdan Hossu spune că a cerut plafonarea prețurilor la nivelul de dinainte de liberalizarea pietei de energie.

„În baza unui grup de lucru pe care să-l creeze prim-ministrul, să se stabilească o serie de măsuri. Măsurile luate pe sistemul heirupisti, imediat, de multe ori au ca și consecință că trebuie corecție la corecție și nu se mai termină legate de acest lucru. Domnul prim-ministru a spus că va lua în considerare propunerea”, a spus Bogdan Hossu, liderul Federației Cartel Alfa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Sindicaliștii din Educație au organizat joi trei proteste și spun că este primul pas înaintea unei greve generale | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru