Confidenţialitate

Scandalul Facebook: Datele a 87 de milioane de persoane ar fi ajuns la Cambridge Analytica

87 de milioane – este numărul persoanelor ale căror date ar fi putut ajunge, fără cunoştinţa lor, în posesia companiei Cambridge Analytica.

Totul a fost făcut public de Șeful Tehnologiei – Facebook pe blogul oficial al companiei.

Mai mult, Mark Zuckerberg va merge săptămâna viitoare în fața Congresului American.

Prima estimare apărută în presă era de 50 de milioane persoane – afectate de Cambridge Analityca.

Cele mai multe conturi sunt din Statele Unite.

Compania de analiză respinge această cifră și spune că nu a “primit” datele decât a “30 de milioane” de persoane prin intermediul companiei Global Science Research , care, potrivit Facebook, i le-a transmis fără autorizaţie.

Rețeaua de socializare a detaliat ieri măsurile care vor fi luate în următoarea perioadă.

De exemplu, un link va apărea în partea de sus a paginii de noutăți, solicitându-le utilizatorilor să revadă aplicațiile care se folosesc de datele personale, limitând totodată accesul la unele informații.

Din cauza noilor modificări, utilizatorii aplicației de întâlniri Tinder nu s-au mai putut autentifica pentru o perioadă de câteva ore.

După izbucnirea scandalului, într-un interviu pentru CNN, fondatorul Facebook a admis că s-au comis greşeli, dar că s-ar fi luat măsuri de protecţie.

Acesta şi-a confirmat prezenţa pe 11 aprilie, la ora 10,00 în faţa Comisiei de Comerţ a Camerei Reprezentanţilor şi a fost de-asemenea invitat, pe 10 aprilie, la Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA, alături de patronii Google şi Twitter.