Scandal uriaș în PNL

Liberalul Teodor Atanasiu a spus că nu mai are nevoie de foștii democrat-liberali, iar Cătălin Predoiu nu va fi premier

Liderii Partidului Național Liberal, atât cei din fostul PDL cât și de la PNL s-au reunit în această dimineață într-o ședință cu ușile închise, după ce, în weekend, liberalul Teodor Atanasiu a spus că nu mai are nevoie de foștii democrat liberali, iar Cătălin Predoiu nu va fi premier.

Teodor Atanasiu ar fi făcut aceste declarații la o reuniune a vechilor liberali, la Bistrița, iar potrivit site-ului știripesurse.ro, care a și publicat înregistrările, de față ar fi fost și co-președintele PNL, Alina Gorghiu.
Potrivit înregistrărilor, Gorghiu nu a intervenit nici măcar când Atanasiu le-a spus colegilor că alianța dintre PNL și PDL a fost un compromis făcut cu mâna la nas.

Teodor Atanasiu a declarat la finalul ședinței de la PNL că înregistrările apărute în presă au fost făcute într-un spațiu privat și nu dorește să le explice.

Cătălin Predoiu rămâne candidatul PNL pentru funcția de premier – spune co-președintele PNL, Alina Gorghiu. Ea a vorbit și despre sancțiuni la adresa celor încearcă să dezbine partidul, dar nu a menționat și dacă Teodor Atanasiu va fi sancționat pentru declarațiile sale.

Cătălin Predoiu spune că nu i-a cerut demisia vicepreședintelui PNL, Teodor Atanasiu. El susține că toate merg bine în partid.

Co-președintele PNL Vasile Blaga s-a declarat mâhnit de declarațiile lui Atanasiu dar spune că important este ca momentele de tensiune să fie depășite.

Tia Șerbănescu: Liberalii i-au mai îndepărtat pe democrat liberali și cu alte ocazii

Editorialista site-ului Curentul, Tia Șerbanescu , spune că declarațiile lui Teodor Atanasiu nu ar trebui să surprinda pe nimeni pentru că liberalii i-au mai îndepărtat pe democrat liberali și cu alte ocazii.

Cât privește reacția pacifistă a co-președintelui PNL, Vasile Blaga, fost lider al PDL și șef al campaniei electorale a lui Klaus Iohannis, Tia Șerbănescu spune că acesta nu-și permite să fie mai vehement în acest moment.

Liberalii din teritoriu recunosc dificultățile fuziunii

Coordonatorul filialelor vechiului PNL, Nicolae Robu spune că liberalii nu trebuie să repete greșeala pe care PSD-ul a făcut-o cu ei, atunci când erau împreună în USL. Adică, în cazul de față, să nu încerce să îi îndepărteze pe democrat-liberali.

Nicolae Robu admite că în cadrul noului PNl sunt probleme cu fuziunea la nivel local, însă susține că acestea pot fi depășite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS