Confidenţialitate

Scandal în Parlament între AUR, PSD și PNL / Marcel Ciolacu va cere Ucrainei și Moldovei să argumenteze interdicția de intrare a lui George Simion în cele 2 state | AUDIO

Scandal în Parlament: George Simion și parlamentarii din partidul AUR au protestat în sala de grup a PSD, dar și înainte de ședința PNL. S-a lăsat cu țipete de holurile Parlamentului, totul împotriva ideii guvernanților de a comasa o parte din alegerile care vor avea loc în acest an. Între timp, premierul Ciolacu va cere va cere oficial Ucrainei și Moldovei să spună de ce George Simion are interdicție de intrare în cele două state.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așa-numitul protest al Alianței pentru Unirea Românilor a început pe holurile Parlamentului în această dimineață.

„Mă scuzați, ce se întâmplă acolo?” / „Nu ne lasă să trecem” / „Păi, de ce?”.

George Simion și colegii săi din AUR i-au acuzat pe reprezentanții PSD că prin comasarea alegerilor încearcă să-și salveze funcțiile. Parlamentarii AUR au forțat apoi intrarea în sala de ședințe a grupului PSD din Camera Deputaților.

„Atenție! La grupul PSD vă pregătiți să călcați în picioare Constituția” / „Ce faci tu la grupul AUR e treaba ta ce discuți acolo. Eu nu mă bag în agenda grupului AUR”.

Protestul s-a mutat și în faţa sălii grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, înainte de şedinţa conducerii liberalilor.

Între timp, Marcel Ciolacu vrea să afle de ce George Simion are interdicție în Ucraina și Moldova

Conform unor surse, premierul va discuta pe această temă cu omologii săi, Dorin Recean și Denîs Șmîhal. Anul trecut Simion a primit trei ani de interdicție pe tertoriul Ucrainei, iar din 2018 nu are voie nici în Republica Moldova.

Presa a scris că în spatele interdicției ar sta presupuse legături pe care liderul AUR le-ar avea cu serviciile secrete ruse.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Saul Pop

Citește și: Noi informații după atactul cibernetic de la Camera Deputaților: peste 300 de fișiere afectate, printre care copii ale buletinelor premierului și ale altor parlamentari | AUDIO