Confidenţialitate

Scandal la Ambasada României la Madrid: Mai mulți foști angajați au câștigat un proces după ce au dat în judecată instituția pentru concedieri ilegale | AUDIO

Mai mulți foști angajați ai Ambasadei României la Madrid au dat în judecată instituția și au câștigat după ce ar fi fost concediați ilegal, iar reprezentanța nu le-ar înregistrat contractele de muncă la autoritățile de muncă din peninsulă. Una dintre reclamante spune că acum va executa silit Ambasada.

Carmen Lucăcian povestește că a lucrat ca angajat consular la Ambasada României de la Madrid timp de 7 ani. În 2019, ar fi fost dată afară, după ce ea și alți colegi au reclamat că documentele de muncă nu le-au fost depuse la autoritățile competente din Spania.

Carmen Lucăcian: „Există un ghid al diplomației în care spune car că trebuie să ne înscriem la Forțele de Muncă cum se spune, ceea ce nu s-a întâmplat și nu se întâmplă, deci chiar dacă ei au 4 procese pe rol, încă sunt 20 de funcționari care lucreazăul în Consulatul Madrid în aceleași condiții”.

Anca Grădinaru: Și i-ați dat în judecată ca să…

Carmen Lucăcian: „Să ni se recunoască vechimea în primul rând. Sunt venită din 2010 în Spania și am muncit 7 ani în Consulat care nu se văd absolut nicăieri. Dacă mă căutați în documentele din România, nu, nu sunt acolo. Nu, în Revisal nu. Convențiile care sunt făcute nu sunt cu Ministerul de Afaceri Externe. Cei care semnează aceste convenții, șeful secției consulare și ambasadorul”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul de Externe nu a reacționat, deși Carmen Lucăcian spune că are o sentință definitivă dată de Instanța Spaniolă

 

Carmen Lucăcian spune că deși are o sentință definitivă dată de Instanța Spaniolă, Ministerul de Externe nu a reacționat.

„Instanțele din Spania ne-au dat dreptate. În primă fază mi-au respins, dar după aceea după un recurs a trebuit să-mi zică că mergem după legile țării care primește România aici și am câștigat acest proces. Momentan mă aflu în faza de executare. Decizia spune că concedierea este ilegală, se recunoaște o sumă de bani care trebuie plătită de către Ambasadă”, a mai spus Carmen Lucăcian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Europa FM a cerut o reacție și de la Ministerul de Externe, așteptăm un răspuns.

Sursa foto: Facebook / Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España

Citește și: Ministrul Mediului dă vina pe alte instituții, după ce un specialist al Comisiei Europene a fost șocat de mizeria și incendiile din Deltă | AUDIO