Confidenţialitate

40 de mii de apeluri pentru ajutor sau informații la Ambasada României din Madrid

Ambasada României la Madrid a fost asaltată de cereri de ajutor și informații din partea românilor care au fost prinși de pandemie acolo și voiau să știe cum se pot întoarce în țară. Apelurile au venit din partea românilor aflați acolo la muncă, dar și a celor aflați la studii sau a turiștilor care căutau modalități de revenire.

2.000 de români din Spania s-au întors cu sprijinul autorităților care au fost nevoite să găsească variante de zbor neobișnuite, dată fiind suspendarea zborurilor în multe țări. Pasagerii care făceau în mod normal un zbor direct către casă au revenit cu escale prin Amsterdam, Budapesta, Sofia și chiar Moscova și Istanbul. Alte zeci de mii de români au plecat cu mașinile spre casă, unii făcând și 10 zile pe drumul pe care îl străbăteau în cel mult 3.

Deși viața revine la normal în Spania, nevoia de informații rămâne ridicată: peste 70 de mii de oameni au urmărit sesiunea de întrebări și răspunsuri organizată de Ambasada României la Madrid pe pagina de Facebook. De această dată, cele mai frecvente întrebări au fost legate de condițiile de muncă.