Confidenţialitate

Scandal în Parlament, pe tema desființării Secției Speciale. Orban: Parlamentarii PNL au fost amenințați cu DNA-ul | AUDIO

Desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție  a aprins spiritele în Parlament. „Sesizăm Curtea Constituțională”, ameninţă PSD. La rândul lor, mai mulţi parlamentari PNL se plâng că au fost ameninţaţi cu DNA-ul, chiar înaintea votului.

Protagoniştii momentului de pe holul parlamentului, deputatul AUR Dan Tănasă şi deputatul URS PLUS Ionuţ Molteanu au fost la un pas de bătaie pe holurile Parlamentului, s-au îmbrâncit şi s-au înjurat, în contextul desfiinţării secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

După votul de desfiinţare a secţiei speciale, preşedintele Camerei Deputaților a dezvăluit că o parte dintre parlamentarii PNL au fost ameninţaţi înainte de vot:

„Mai mulți deputați ai Partidului Național Liberal au fost sunați de pe un număr de telefon și au fost convocați la DNA Brașov. Evidentcă era un apel fals.”

Deputații au votat, miercuri, proiectul de desființare a Secției pentru cu 171 de voturi „pentru” și 136 „contra”.

PSD spune că va ataca rezultatul votului la Curtea Constituţională, în timp ce Dan Barna, liderul USR, spune că Secţia a fost „o rușine” pentru justiția din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae