Confidenţialitate

Satu Mare: Rețineri în ancheta vaccinărilor la chiuvetă din centrul de la Petea

Procurorii au reținut, marți seară, 5 suspecți în ancheta celei mai ample rețele de vaccinare fictivă anti-Covid din România.

În jur de 3.000 de adeverințe false au fost eliberate, în ultimele luni, la centrul din vama sătmăreană Petea.

Cei interesați plăteau între 200 și 300 de euro pentru un certificat fals. Unii dintre beneficiari au ajuns ulterior în spital și au recunoscut că nu s-au vaccinat de fapt.

Domiciliile unor angajați din centrul de la Petea și ale intermediarilor au fost pecheziționate.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID. În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a transmis DNA.