Şase turişti răniţi în estul Egiptului, într-un atac cu cuţitul

Şase turişti au fost răniţi vineri, într-un atac cu cuţitul în staţiunea balneară Hurghada, în estul Egiptului, a anunţat Ministerul de Interne fără să precizeze imediat naţionalitatea acestora, relatează AFP şi The Associated Press.

Atacatorul a fost arestat şi era interogat de poliţie, se arată într-un comunicat.

Primele elemente ale anchetei arată că bărbatul s-a strecurat în hotel înotând de pe o plajă apropiată şi i-a atacat pe turişti, potrivit The Associated Press.

Motivul atacului este necunoscut.

Ministerul a precizat că turiştii din această staţiune de la Marea Roşie au fost trimişi la un spital local.

Acest atac are loc la câteva ore după ce cinci poliţişti au fost ucişi vineri dimineaţa prin împuşcare la Giza, lângă Cairo, după ce presupuşi militanţi islamişti au deschis focul asupra vehiculului la bordul căruia se aflau.

Atacatori înarmţi au atacat un punct de verificare la cairo şi au omorât cinci membri ai forţelor de securitate, potrivit agenţiei de stat Mena, citată de AP.

Ministerul de Interne a anunţat într-un comunicat citat de Mena, că atacatorii au atacat punctul de control din zona Badrashin, la Giza, care face parte Marele Cairo.

Atacul nu a fost revendicat imediat.

Insurgenţi au comis o serie de atacuri în Egipt, începând din 2013, când armata l-a îndepărtat de la puterepe fostul preşedinte islamist ales Mohamed Morsi.

Aceste violenţe s-au concentrat în nordul Peninsulei Sinai, însă au fost comise atacuri şi în ţară, inclusiv în capitală.

Gruparea Hasm, în umbră, considerată afiliată a mişcării Fraţii Musulmani, interzise, din care provine Morsi, a revendicat atacuri similare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS