SARS-CoV-2: Peste jumătate de milion de contaminări în Brazilia

Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus a atins pragul jumătății de milion în Brazilia.

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare au raportat 16.409 contaminări cu SARS-CoV-2, astfel că totalul a urcat la 514.849.

La acest capitol, Brazilia se află pe locul al doilea în lume, după SUA, care au înregistrat aproape 1,8 de milioane de cazuri.

Bilanţul deceselor printre persoanele diagnosticate cu COVID-19, formă agresivă de pneumonie cauzată de noul coronavirus, a ajuns la 29.314 în statul din America Latină.

Preşedintele Jair Bolsonaro continuă să minimalizeze gravitatea situaţiei. Duminică, acesta a apărut călare la un miting al susţinătorilor săi, care cereau să fie închisă Curtea Supremă pe motivă că îl anchetează pe șeful statului.

La câteva luni după ce s-a născut, un băiețel din Brazilia a fost diagnosticat cu COVID-19 și internat într-un spital din Rio de Janeiro.

Spitalizarea lui Dom a durat 54 de zile. Dintre acestea, 32 s-a aflat într-o comă indusă, fiind conectat la un ventilator, după cum a mărturisit tatăl bebelușului.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate 6,17 milioane de cazuri de infectare şi 372.099 de decese, potrivit Johns Hopkins University.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS