BRAZILIA: După 32 de zile de comă, un bebeluș s-a vindecat de COVID-19

La câteva luni după ce s-a născut, un băiețel din Brazilia a fost diagnosticat cu COVID-19 și internat într-un spital din Rio de Janeiro.

Spitalizarea lui Dom a durat 54 de zile. Dintre acestea, 32 s-a aflat într-o comă indusă, fiind conectat la un ventilator, după cum a mărturisit tatăl bebelușului.

“Avea probleme respiratorii, așa că doctorii au crezut că este o infecție bacteriană. Tratamentul nu a avut efect, iar starea lui s-a înrăutățit. Cu soția mea am decis să îl ducem la un alt spital. Acolo l-au testat si au descoperit că e vorba de coronavirus”, povestește tatăl copilului, potrivit CNN.

“E un miracol că a supraviețuit”, a povestit Wagner Andrade la CNN.

Părinții nu stiu cu exactitate cum s-a infectat bebelușul lor, dar bănuiesc că s-a întâmplat în timpul unei vizite la o rudă.

“Soția mea a observat un sunet ciudat în timp ce acesta respira, pe finalul respirațiilor. Am sunat câțiva medici, unul dintre ei ne-a cerut să îi trimitem o înregistrare video cu copilul în timp ce respiră. După ce a văzut imaginile, ne-a spus să mergem de urgent la spital”, a povestit tatăl lui Dom.

După externare, părinții micuțului au fost extrem de fericiți că și-au putut lua copilul acasă.

Pe 14 iunie, Dom va împlini 6 luni și va sărbători, de la distanță, cu ajutorul tehnologiei, alături de celelalte rude ale sale.

Datele oficiale arată că cel puțin 25 de bebeluși, cu vârste de până într-un an, au fost răpuși de COVID-19 în Brazilia.

Statul sud-american, devenit noul epidentru al pandemiei, numără peste 465.000 de infecții cu SARS-CoV-2.

Aproape 29.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19, formă agresivă de pneumonie, au murit în Brazilia.

SURSA FOTO: extra.globo.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS