Confidenţialitate

Săritorul cu schiurile Sorin Mitrofan a obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Săritorul cu schiurile Sorin Mitrofan şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), după ce Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit încă un loc cotă la această disciplină, a anunţat organizaţia pe pagina sa de Facebook.

Astfel, România va avea patru sportivi la sărituri cu schiurile, Daniela Haralambie, Andrei Feldorean, Daniel Cacina şi Sorin Mitrofan.

România va participa la cu 22 de sportivi la şapte discipline sportive la sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză, în condiţiile în care locul lui Sebastian Enache (skeleton) nu a fost confirmat încă.

Cele 8 sportive şi 14 sportivi vor fi repartizaţi în trei sate olimpice, la Yanqing, Zhangjiakou şi Beijing.

Raluca Strămăturaru (sanie) şi Paul Pepene (schi fond) sunt sportivii portdrapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Raluca Strămăturaru (36 ani) este la a patra sa participare la Jocurile Olimpice de Iarnă, după ediţiile Vancouver 2010, Soci 2014 şi PyeongChang 2018. La ultima ediţie a JO de iarnă ea a avut cea mai bună clasare pentru echipa României, locul 7. Raluca Strămăturaru este al doilea reprezentant al acestei discipline desemnată portdrapel, după Ioan Apostol (1992, 1994).

Paul Pepene (33 ani) este primul şi singurul schior de fond din România care a câştigat un titlu mondial la U23. Are în palmares două medalii mondiale de argint la seniori, la schi pe role. El este la a patra participare olimpică după prezenţele de la Vancouver 2010, Soci 2014 şi PyeongChang 2018.