Sardinia: Cel putin 17 morti si altii dati disparuti in urma inundatiilor

Sute de persoane au fost evavuate

Cel puțin 17 oameni au murit și alții sunt dați dispăruți în urma inundațiilor care au afectat insula italiană Sardinia.

Șuvoaiele provocate de ploile torențiale și de ciclonul botezat Cleopatra au luat pe sus sute de mașini, au distrus drumuri, poduri și au inundat locuințe.

Cea mai afectată zonă este nord-estul insulei.

Premierul italian, Enrico Letta i-a convocat pe miniștri în ședință pentru a declara stare de urgență.

Sute de oameni din Sardinia au fost deja evacuați din cauza inundațiilor provocate de ciclonul Cleopatra.

Apele au luat pe sus mașinile, au distrus locuințe, drumuri și poduri. În unele zone, nivelul apelor a atins și 3 metri – scrie presa din Italia. Cel mai rău a fost în zona de nord-est a insulei, în portul Olbia, unde s-au înregistrat cele mai multe victime:

19nov-13 reporter despre victime

O mamă și fiica ei au găsite fără viață, după ce mașina în care se aflau a fost luată de ape – povestește corespondentul Rai News.

Echipele de salvare au descoperit și trupurile a doi adulți și doi copii de origine braziliană, care au murit înecați în apartamentul lor, aflat la subsolul unei clădiri inundate din nordul insulei. Alți 3 oameni și-au pierdut viața după ce un pod rutier s-a prăbușit peste mașina lor.

Premierul Enrico Letta a convocat imediat consiliul de miniștri pentru a declara stare de urgență.

În numeroase părți ale insulei, nu mai e curent electric, iar traficul rutier, feroviar, maritim și aerian a fost și el întrerupt. Misiunea echipelor de salvare este extrem de dificilă. Din păcate, meteorologii italieni au anunțat că vor fi în continuare precipitații abundente, însoțite de puternice rafale de vânt în majoritatea zonelor din Italia.