Confidenţialitate

Sărbătorile de iarnă în pandemie. Specialiștii ne îndeamnă să nu ne facem prea multe planuri | AUDIO

Din cauza coronavirusului, anul acesta sărbătorile de iarnă nu vor fi cum ştiam.

Nu vom putea să ne mai strângem cu familia ca şi cum nu ar fi nicio problemă, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Şi medicul infecţionist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara ne îndeamnă să nu ne facem prea multe planuri, în contextul epidemiei.

Problema coronavirusului nu va fi rezolvată cel puţin până în primăvara sau vara anului viitor, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, într-un interviu la Antena 3.

Prin urmare, sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate crizei sanitare pe care o traversăm. Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul şi să respectăm regulile, spune Raed Arafat.

El a mai declarat că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea începe în februarie-martie, dacă un vaccin va începe să fie distribuit până la finalul acestui an.

Declaraţiile vin în contextul în care numărul de pacienţi cu SARS CoV-2 în stare gravă a ajuns duminică la 828. Asta în condiţiile în care numărul total de paturi de terapie intensivă este de 1.200.

Medicul infecţionist Virgil Musta a spus în mai multe interviuri în acest weekend că într-o săptămână-două vom ajunge să nu mai avem locuri în spitale. El a adăugat că familiile nu se vor putea strânge în jurul pomului de Crăciun anul acesta, în contextul în care multă lume e bolnavă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu