Confidenţialitate

Șapte școli și grădinițe din Capitală suspendă cursurile. Gripa, unul dintre motive

Gripa închide și în această săptămână mai multe școli și grădinițe din București. În șase unități de învățământ cursurile sunt suspendate integral sau în anumite clase.

Astăzi se desfășoară comandamentul de urgenţă convocat de primarul general Gabriela Firea în legătură cu cazurile de gripă sezonieră înregistrate în Capitală.

La Grădinița Panseluța din sectorul 4 cursurile sunt supendate pentru o zi, din cauza mirosului de substanțe după dezinfecție. Cei mai mulți elevi afectați de această măsură sunt cei de la Școala 195, sector 3: aici orele au fost suspendate pentru trei zile la 6 clase.

La Grădinița Luminița din sectorul 2, toți copiii dintr-o grupă vor sta acasă pentru trei zile, la fel și elevii din cinci clase din Școala 45, sector 1. Aceeași măsură a fost luată și pentru grupa mică de la grădinița liceului Ady Endre.

Iar într-o grădiniță din Sectorul 5 copiii vor sta acasă din cauza emanațiilor de gaze de la centralela termică.

Săptămâna trecută, în nouă școli și grădinițe cursurile au fost suspendate din cauza gripei. Iar școala 133 a fost închisă după ce mai mulți elevi au acuzat dureri de cap și disconfort respirator, în urma unei dezinfecții făcute în unitatea de învățământ.