Şapte poliţişti de frontieră din Giurgiu, cercetaţi pentru luare de mită

Șapte poliţişti de frontieră din judeţul Giurgiu sunt cercetați pentru luare de mită, în urma unor percheziţii făcute miercuri la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier. Poliţiştii de frontieră sunt suspectaţi că luau bani de la șoferii care intrau în țară a nu constata contravenții.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Anchete – Structura Centrală și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, au făcut, miercuri, o percheziție în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier.

Totodată, ofițerii au pus în executare un număr de șapte mandate de aducere pentru tot atâția agenți de poliție, cercetați pentru infracțiuni de corupție.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-mai 2019, „agenții de poliție de frontieră au săvârșit infracțiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea și primirea unor sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule). În unele situații, polițiștii au pretins și primit sume de bani, pentru a nu constata contravenții/infracțiuni la regimul de frontieră săvârșite de către conducătorii auto”, se arată într-un comunicat transmis de DGA.

Suspecții au fost duși la sediul Parchetului de pe lângă Giurgiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS