Confidenţialitate

Șapte angajați ai centrului de plasament Sfânta Maria din București au fost arestați preventiv

7 angajați ai centrului de plasament Sfânta Maria din București au ajuns după gratii, în urma scandalului privind neregulile descoperite la acel centru.

Au fost arestați preventiv medicul primar psihiatru, asistentul medical şi cinci educatori specializaţi.

Dosarul instrumentat de procurori vizează infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.

Dintre cei 14 angajaţi ai Centrului de plasament “Sfânta Maria” din Sectorul 1 reţinuţi pe 24 iunie, patru au fost iniţial arestaţi la domiciliu, ceilalţi fiind cercetaţi sub control judiciar.

Acum 7 sunt arestați preventiv, iar ceilalți 7 sunt anchetați în stare de libertate.

Toți sunt acuzați de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.  Sunt bănuițiu că furau mâncare adolescentelor din centrul de plasament și le internau în ospicii dacă îi deranjau.

Printre cei cercetați se numără și medicul Victoriţa Botoagă, cea care le-ar fi administrat copiilor medicamente psihitarice.

Dosarul a fost deschis în urmă cu aproape 2 săptămâni.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că angajaţii de la Sfânta Maria luau produse de curăţenie şi medicamente, bunuri alimentare, haine, electrocasnice, cosmetice, dar şi diverse sume de bani din sponsorizări sau din donaţiile destinate fetelor din centru.

Unul dintre angajați avea chiar un magazin alimentar unde vindea produsele luate din instituţie.