Confidenţialitate

Săptămâna Haferland – 2500 de turiști sunt așteptați să cunoască tradițiile satelor săsești

Sloganul evenimentului este „Sașii te așteaptă în familie!”, iar majoritatea activităților au fost gândite astfel încât să fie potrivite pentru toți membrii unei familii.

Ajuns la cea de-a patra ediție, festivalul a crescut de la an la an, atât ca număr de localități incluse în programul manifestărilor, cât și ca număr de turiști prezenți. Cei 2500 de turiști care sunt așteptați la ediția de anul acesta a Săptămânii Hafeland vor putea vizita localitățile Fișer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeș, Criț, Cloașterf și Meșendorf.

Casa din Criț - foto Barna Nemethi

Prima zi de festival coincide cu manifestările din Fișer și Rupea: dacă în primul sat, turiștii vor putea asculta povești vechi săsești, depănate de bătrânii satului, în cea de-a doua localitate, la Rupea, participanții la festival se vor putea bucura de un spectacol medieval în cetate și de ateliere de tâmplărie.

 

Ziua principală a festivalului este 14 august, respectiv Ziua satului Criț, al cărei program include un concert de muzică clasică în biserica fortificată, cursuri de dans și un bal tradițional săsesc. În aceeași zi va fi lansată și carte „Criț – Istoria, poveștile și viața unui sat de sași” de Ruxandra Hurezean și o colecție de ilustrate cu imagini din zonă, fotografiate de Barna Nemethi.(foto articol)