Confidenţialitate

Șaorma ar putea fi interzisă în toată Europa

Șaorma – una dintre mâncărurile preferate ale românilor – ar putea fi interzisă în toată Europa!

Kebab-ul şi shaorma ar putea deveni ilegale din cauza fosfaţilor pe care le conţin, dar şi a legăturii dintre aceştia şi bolile cardiovasculare, informează Business Insider.

Șaorma este o mâncare populară – preferată şi de români – consumată adesea după o noapte de distracţie – şi este făcută din carne de pui, vită sau curcan rasă într-o chiflă, amestecată de obicei cu salată verde, roşii, ceapă, castraveţi şi o varietate de sosuri.

Plenul Parlamentului European se va reuni peste două săptămâni pentru a vota propunerea.

Dacă plenul Parlamentului European nu va fi de acorcd cu interzicerea şaormei, atunci propunerea  va fi trimisă înapoi la comisie, iar viitorul kebab-ului şi al shaormei va rămâne subiect de dezbatere.

Aproximativ 1,3 milioane de kebab-uri sunt vândute în Marea Britanie în fiecare zi, în cele peste 20.000 de fast food-uri din ţară. 200.000 de oameni lucrează în astfel de fast food-uri, în această industrie de miliarde de euro, în toată Europa.

Sunt peste 16.000 de restaurante de tip fast food în Germania, care vând peste 3 milioane de kebab-uri şi shaorme în fiecare zi.

Oficialii europeni au dorit iniţial să autorizeze folosirea fosfaţilor în carnea de miel, oaie, vită şi viţel utilizată la rotisor în cadrul fast food-urilor. Cu toate acestea, Comitetul pentru Sănătate a votat împotriva acestei decizii şi s-a arătat îngrijorat cu privire la riscurile la care sunt expuşi europenii din cauza fosfaţilor.