Confidenţialitate

Sankt Petersburg: Stația de metrou vizată de atentat a devenit loc de reculegere

Este doliu în Rusia – după atentatul terorist de ieri, de la metroul din Sankt Petersburg, în care și-au pierdut viața 11 oameni și alți aproximativ 50 au fost răniți.

Zona de la stația Sennaia Ploșciad a devenit, peste noapte, loc de reculegere.  S-au depus coroane și flori.

Acolo a ajuns, târziu în noapte,  și președintele Vladimir Putin – care s-a născut chiar în Sankt Petersburg.

Trei zile de doliu au fost anunţate în Sankt-Petersburg, după atacul terorist de ieri.  Drapelele au fost coborâte în bernă și întreaga țară deplânge tragedia petrecută.

Patriarhul Kiril e așteptat să oficieze astăzi, la Moscova, o slujbă de pomenire a celor 11 persoane decedate în urma exploziei puternice de la metrou.

Zeci de oameni au fost răniţi, iar printre victime se numără şi copii.

Președintele Vladimir Putin a depus în cursul serii un buchet de flori roșii în fața stației unde este imobilizată garnitura vizată de atentat.

Liderul de la Kremlin se afla chiar în Sankt Petersburg la momentul atacului, pentru o întâlnire oficială cu omologul său din Belarus – Aleksandr Lukaşenko.

La stația de metrou Sennaia Ploșciad,  oamenii au adus flori şi lumânări. Mesaje de condoleanțe și solidaritate au fost trimise însă din toate colțurile lumii.

Cancelariile occidentale au condamnat atacul, iar sediul Primăriei din oraşul israelian Tel Aviv a fost luminat în culorile steagului rusesc.