Sanitas acuză ministerul Sănătății că nu mai comunică deloc cu medicii | AUDIO

Ministerul Sănătății a întrerupt orice dialog cu personalul medical, acuză sindicaliștii din sănătate de la federația Sanitas.

Ei au protestat, astăzi, în Piața Victoriei, în fața clădirii Guvernului, îmbrăcați în echipament de protecție complet: combinezon, mască, mănuși. Manifestanții au încercat, astfel, să atragă atenția asupra condițiilor grele în care lucrează.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan i-a criticat pe medicii care au ieșit în stradă echipați, acuzând că fac risipă de materiale de protecție.

Aproximativ 50 de cadre medicale au participat la o manifestație în fața Guvernului. Ei au depus la registratură o petiție în care își exprimă nemulțumirile.

Care sunt acestea a explicat, la Europa FM, liderul Sanitas București, Mircea Ciocan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu există reguli stabilite de comun acord între sindicaliști și ministerul Sănătății și mai mult, de câteva luni, ministerul a întrerupt orice comunicare directă cu medicii, spune Mircea Ciocan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii atrag atenția că echipamentul pe care l-au purtat astăzi în fața Guvernului este cumpărat din banii lor, după ce secretarul de stat Horațiu Moldovan i-a criticat că fac risipă de materiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma manifestației, cadrele medicale au fost invitate la o prima discuție cu premierul Ludovic Orban.

FOTO: Federația Sanitas din România

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS