Confidenţialitate

Membrii Federației SANITAS protestează, în combinezoane, în fața Guvernului

Federația Sanitas organizează la această oră un protest în fața Palatului Victoria. Participanții sunt îmbrăcați în combinezoane medicale și echipați cu măști medicale, viziere și mănuși.

Protestatarii ”solicită premierului României organizarea unei întâlniri în care să fie discutate probleme legate de buna funcționare a sistemului medical și de asistență socială pe perioada crizei:

1. Reluarea dialogului social instituționalizat la toate nivelurile.

2. Emiterea ordinului de declarare a epidemiei la nivel național. Acordarea sporului pentru condiții deosebit de periculoase pentru combaterea epidemiei (55%-85%) pentru toți salariații care lucrează cu pacienți COVID-19 și suspecți.

3. Adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală:
a. Stabilirea unui normativ de personal specific secțiilor/compartimentelor care tratează în mod direct pacienți cu COVID-19.
b. Reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipamentul de protecție specific patologiei. Asigurarea echipamentelor de protecție adecvate şi suficiente.
c. Identificarea unor forme de recuperare a capacității de muncă a salariaților din sănătate și asistență socială.

4. Creșterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 pentru toți lucrătorii din sistemul sanitar ca o recunoaștere firească a efortului și meritelor salariaților din sistem.

5. Raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual.
6. Acordarea stimulentului de risc pentru toți salariații din sănătate aflați în activitate în această perioadă.

7. Identificarea unor soluții pentru corectarea și punerea în aplicare a legislației privind drepturile de natură salarială pentru personalul din asistență socială”, transmite Federația Sanitas.

FOTO: Federația Sanitas din România