Confidenţialitate

Sângele unei momeli pentru pescuit ar putea crește performanțele fizice. L’Equipe: Un ciclist de la Turul Franței i-ar fi cerut unui medic detalii despre substanță

Dopingul în sport atinge un nou nivel. Sângele unei momeli folosite în mod normal de pescari ar avea capacitatea de a crește performanțele fizice. Un medic citat de L’Equipe susține că un sportiv participant la Turul Franței i-ar fi cerut detalii despre această substanță. Și nu ar fi singurul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul francez Franck Zal susține pentru cotidianul sportiv L’Equipe că sângele unei momeli folosite în mod obișnuit de pescari poate crește performanțele sportive. Hemoglobina din momeală ar avea capacitatea de a transporta de 40 de ori mai mult oxigen decât hemoglobina umană, este compatibilă cu toate grupele de sânge și nu provoacă hipertensiune.

Poate fi depozitată la temperatura camerei și liofilizată. Cu ajutorul ei a fost creată și o soluție care ajută la conservarea organelor folosite pentru transplant.

Franck Zal susține de asemenea că „un ciclist cunoscut dintr-o echipă care participă la Turul Franței 2020 l-a contactat pentru că dorea acest produsul”.

Cereri asemănătoare a primit și de la alți sportivi. Transportatorii de oxigen pe bază de hemoglobină sunt interziși de Codul antidoping al Agenției Mondiale Antidoping.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: CE a autorizat în continuare, pentru 10 ani, utilizarea erbicidului glifosat în UE | AUDIO