Confidenţialitate

Sancțiuni pentru mai mulți deputați AUR după scandalul de la ședința din Camera Deputaților din 9 mai | AUDIO

Mai mulți deputați din cadrul partidului AUR au rămas fără jumătate de indemnizație timp de 6 luni. De asemenea, li se reduce timpul alocat intervențiilor la microfon. Deciziile vin după scandalul creat la ședința Camerei Deputaților din 9 mai, când deputații AUR au încercat să întrerupă ședința și au blocat accesul conducerii la microfoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sancționați sunt mai mulți deputaţi AUR şi unul neafiliat. Li se taie 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni. De asemenea, li se reduce și timpul alocat la pupitru la doar 10 secunde pentru pentru fiecare intervenție – timp de 3 luni.

Deputații scandalagii – și pedepsiți acum – sunt Sorin Muncaciu, Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica de la AUR şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă.

Sancțiunile au fost stabilite în Comisia Juridică după ce respectivii aleși au dat peste cap lucrările plenului din 10 mai şi ale Comisiei Economice din 9 mai.

Pe lângă ţipete, injurii și ameninţări, au intervenit la prezidiu și au blocat accesul preşedintelui de ședință la microfon, au ocupat abuziv locul de secretar al şedinţei, au încercat întreruperea şedinţei şi transmiterea acesteia în direct inclusiv prin smulgerea cablurilor pentru echipamentele audio-video.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Nicolae Ciucă, despre structura noului guvern: Dacă nu se rămâne în protocol, renegociem tot ceea ce înseamnă distribuirea responsabilității Ministerelor | AUDIO