Confidenţialitate

Nicolae Ciucă, despre structura noului guvern: Dacă nu se rămâne în protocol, renegociem tot ceea ce înseamnă distribuirea responsabilității Ministerelor | AUDIO

„Marea împărțeală”: Se face guvernul care va fi condus de către liderul PSD. Cabinetul Ciolacu ar putea să își înceapă activitatea de la 1 iunie dacă negocierile se termină până atunci. PSD cere să păstreze Ministerul Transporturilor, unde ar dori să îl mențină pe Sorin Grindeanu. PNL a dat replica: dacă se modifică protocolul de guvernare, chiar și pentru un singur ministru, trebuie renegociate toate funcțiile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă nu se rămâne în protocol, varianta este să renegociem tot ceea ce înseamnă distribuirea responsabilității Ministerelor cu condiția la care am făcut referire și anume: reducerea numărului de Ministere a tuturor pozițiilor din aparatul de stat, secretari de stat, subsecretari de stat, agenții, companii și așa mai departe. Este o chestiune care trebuie asumată politic și noi am decis să solicităm chestiunea aceasta în coaliție”, a spus Nicolae Ciucă.

Potrivit unor surse politice, Nicolae Ciucă ar urma să ocupe o funcție de vicepremier și să conducă un minister Senatul.

Nicolae Ciucă: E prematur să spun ce funcție voi decide să ocup

Premierul a fost întrebat ce funcție își dorește, totuși.

Nicolae Ciucă a spus că nu poate preciza dacă va rămâne în guvern pentru că ar fi „o chestiune personală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este prematur să mă pronunț acum pentru ce funcție voi decide să ocup ținând cont că neavând finalizate negocierile asupra structurii guvernului și modului în care se vor redistribui portofoliile nu pot să vă spun acum dacă rămân în guvern”, a spus Nicolae Ciucă.

Rămâne sau nu în guvern Nicolae Ciucă? „Este o chestiune personală”

Întrebat dacă și-ar dori să rămână în guvern, Nicolae Ciucă a spus că „Este o chestiune personală”.

Nicolae Ciucă, despre propunerea lui Marcel Ciolacu în privința acceptării persoanelor cu pensii speciale în guvern: „Este decizia dumnealui”

Liderul PSD a transmis că nu va accepta în guvern „nicio persoană care are pensie specială”. Nicolae Ciucă este beneficiarul unei pensii militare speciale, de aproape 18.000 de lei.

Șeful guvernului a dat un răspuns scurt la întrebările jurnaliștilor legate de această temă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalist: Cum vedeți propunerea omologului dumneavoastră de la PSD, spunea că în guvernul pe care ar urma să-l conducă nu va accepta nicio persoană care are pensie specială.

Nicolae Ciucă: „Este decizia dumnealui”.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Robert Sighiartău: La momentul oportun, PNL trebuie să-și găsească propriul drum. Pentru a da soluții viabile României, PNL trebuie să fie în adversitate cu PSD | VIDEO