Confidenţialitate

Sancțiune disciplinară pentru medicul de pe prima ambulanță care a intervenit la domiciul lui Gyuri Pascu

Medicul de pe prima Salvare care a ajuns la locuința lui Ioan Gyuri Pascu ar putea fi sancționat cu 10% din salariu timp de trei luni. Este decizia luată în urma anchetei interne făcute la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Doctorul nu a respectat fișa postului, arată ancheta. În primul rând, ar fi trebuit să folosească toate trusele din dotare, nu doar o parte din echipamente așa cum s-a întâmplat în acest caz, a declarat șefa Serviciului de Ambulanță, Alis Grasu.

În al doilea rând, medicul de pe Ambulanță spune că a insistat ca artistul să meargă la spital pentru investigații complete, deși acesta susținea că are un atac de panică. S-a lovit însă de refuzul lui Gyuri Pascu, după cum a declarat. Șefa Servicului de Ambulanță București-Ilfov spune că, potrivit Regulamentului, refuzul sau consimțământului pacientului de a primi un anumit tratament trebuie consemnat în scris.

Însă, fiind vorba despre un doctor care nu a avut nicio abatere în cei 13 ani de activitate ai săi, conducerea Serviciului se va reuni în ședință pentru a stabili ce sancțiune se impune. În cel mai rău caz, va fi vorba de o tăiere a salariului de 10 procente timp de 3 luni.

Cât privește suspiciunile de malpraxis, Colegiul Medicilor este instituția care va stabili dacă doctorul este vinovat sau nu. Concluziile anchetei interne vor fi înaintate Colegiului.

Între timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune sunt suspiciuni că anumite chestiuni au fost privite superficial, dar subliniază că adevărul îl va stabili Colegiul Medicilor.

La rândul său, Ministerul Sănătății consideră că din informațiile de până acum este vorba despre o ”posibilă abordare terapeutică superficială”.

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, în urma unui infarct.