San Remo sau Orașul Florilor

La doar 48 de kilometri de granița cu Franța, San Remo este scăldat de apele calde ale Mediteranei. Este un oraș al muzicii – fiind cunoscut în toată lumea Festivalul de Muzică Italiană de la San Remo, un oraș al artei, culturii, dar și al sporturilor în aer liber. Este unul dintre cele mai importante centre turistice din regiune și e celebru pentru Cazinoul din San Remo.

Ce trebuie să viziteze turiștii în San Remo?

Ar putea să înceapă cu o plimbare în centrul istoric, al cărui aspect medieval nu a fost știrbit de trecerea veacurilor. Pașii le vor fi purtați spre Sanctuarul Madonna de la Costa și de aici spre portul pitoresc cu o sumedenie de cafenele și terase.

Cazinoul din San Remo este un obiectiv obligatoriu. Inaugurat în 1905, Cazinoul domină orașul. Astăzi, este și un centru cultural datorită numeroaselor evenimente precum spectacole de teatru, muzică, cinema și literatură organizate aici.

Pe de altă parte, nu e o întîmplare faptul că San Remo e supranumit Orașul Florilor. Turiștii vor descoperi aici grădini luxuriante și o explozie de culoare în parcuri și pe străzi.

În San Remo nu ai cum să te plictisești. Cei care nu vor să lenevească la o terasă sau pe plajă, pot alege unul dintre multele sporturi în aer liber care pot fi practicate aici, de la windsurf, canoe, până la scufundări și bungee jumping. În plus, întreaga Coastă Ligurică este străbătută de o pistă de biciclete, iar cursa anuală de ciclism Milano – San Remo atrage tot mai mulți turiști.