San Francisco: Producatorul Boeing, dat in judecata de pasageri

Accidentul a avut loc pe 6 iulie

Un grup de 83 de pasageri ai avionului care s-a prăbușit la aterizare în San Francisco a dat în judecată productorul Boeing.

Accidentul a avut loc pe 6 iulie și s-a soldat cu 3 morți și peste 180 de răniți. Deocamdată cauzele accidentului nu au fost stabilite, ancheta fiind în desfășurare.

Firma americană de avocatură care îi apără pe cei 83 de pasageri susține că sistemul de pilotare automată a avionului Boeing 777 ar putea fi de vină pentru prăbușirea aparatului.

Boeing ar putea să fie vizat și pentru toboganele de salvare utilizate de avion. Acestea au rănit şi mai mult anumiţi pasageri şi le-au blocat ieşirea, au mai precizat avocații.

Mai mult, aceștia spun că ar fi fost probleme și cu centurile de siguranță, deoarece salvatorii ‘au fost nevoiţi să le dea cuţite membrilor echipajului, în interiorul avionului, pentru ca aceştia să elibereze pasageri’. Acţiunea în justiţie a fost formulată la Chicago, unde se află sediul Boeing, şi va fi extinsă în zilele următoare și la compania sud coreeană care deținea avionul.

Primele rezultate privind cauzele accidentului arată că avionul avea o viteză prea mică şi se afla prea jos, la apropierea de pista de aterizare. Astfel coada avionului s-a rupt după ce a lovit un dig care desparte pista de apă. Ulterior, avionul s-a prăbuşit pe burtă, după care a luat foc.