Confidenţialitate

Salvamontiștii maramureșeni au salvat 4 din cei 6 ucraineni care au trecut granița fraudulos și au încercat să intre în România mergând pe jos prin munți | AUDIO

O operațiune de salvare extrem de dificilă de căutare a șase ucraineni rătăciți a fost derulată de salvamontiștii maramureșeni și de polițiști de frontieră în Munții Maramureșului. După trei zile de căutări, patru dintre ei au fost recuperați de pe munte. Astăzi acțiunea de salvare va fi reluată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Salvamont Maramureș și Poliția de Frontieră au fost alertate sâmbătă – 24 decembrie – că șase ucraineni care au trecut fraudulos granița încearcă să traverseze pe jos Munții Maramureșului pentru a ajunge în România.

Salvatorii au mobilizat imediat echipe și au organizat misiunea de salvare. Inițial s-a anunțat că sunt patru persoane, dintre care una cu piciorul rupt. Echipele au ajuns greu la locul indicat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a terenului greu accesibil.

În prima zi, doi dintre ucraineni au fost găsiți, iar după discuțiile avute cu aceștia, în munte mai rămăseseră încă patru persoane, toți bărbați.

Ziua următoare au fost localizați doi dintre ei, dar care nu au putut fi preluați, terenul fiind foarte accidentat. Salvatorii au folosit inclusiv trei elicoptere pentru localizarea bărbaţilor rătăciţi.

Până în prezent, după cum anunță șeful Salvamont Maramureș Dan Benga, patru din cei șase ucraineni au fost recuperați.

„Alți doi sunt în continuare pe munte, accidentați, dar din pacate nu avem coordonatele clare pentru ei. A fost cea mai grea acțiune. A durat mai bine de 60 de ore” a spus Dan Benga.

Astăzi, misiunea de salvare a ultimilor doi ucraineni rămași pe munte va fi reluată.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Carambol pe DN6, la ieșirea din Caraș-Severin. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, implicat în accident | AUDIO