Salvamontiștii hunedoreni au reluat căutările celor doi alpiniști dispăruți în Retezat

Prin viscol și ceață, salvamontiștii hunedoreni au reluat căutarile celor doi alpinişti care s-au rătăcit în Masivul Retezat.  

Cei doi alpiniști din Craiova au venit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Refugiul Gențiana din Munții Retezat împreună cu un grup de prieteni. Sâmbătă, au anunțat că pleacă spre un traseu omologat de cățărare din apropierea vârfului Bucura, de unde nu s-au mai întors. Colegii lor au încercat să-i găsească, dar fără succes, după care au cerut ajutor Salvamontului.

Operațiunile de căutare au început duminică dimineața, dar s-au oprit temporar din cauza viscolului puternic. Astăzi, căutările au fost reluate; trei echipe au pornit pe trasee diferite care ajung în zona Bucura.

Salvatorii iau în calcul mai multe variante și speră că alpiniștii au reușit să-și construiască un adăpost sub o stâncă mai mare sau au reușit să se retragă la Refugiul Bucura.

Condițiile meteo pe munte sunt în continuare dificile. În plus, salvatorii nu pot comunica prin telefon cu cei doi turiști pentru că aceștia și-au lăsat telefoanele mobile la Refugiul Gențiana.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS