Confidenţialitate

Salvamontiștii au suspendat temporar căutările cetățenilor ucraineni rătăciți în Munții Maramureșului, din cauza zăpezii și a vizibilității reduse | AUDIO

Căutări suspendate temporar în Munții Maramureșului, unde salvatorii montani au fost solicitați să intervină pentru găsirea a două grupuri de ucraineni care au ajuns în munți după ce au fugit din calea războiului. 

În zona unde s-au făcut căutările până acum nu s-a găsit niciun semn care să indice trecerea unor persoane pe acolo, au transmis salvamontiștii din Maramureș. Pentru că zona este plină de râpe, iar în urma ninsorilor recente vizibilitatea este extrem de mică, salvatorii s-au întors la baza Salvamont. În cazul în care vor apărea noi indicii vor fi reluate căutările.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel care a sunat pentru a cere ajutor are 27 de ani și a spus că încă doi ucraineni de 45, respectiv 46 ani se află în munți, dar aceștia sunt în stare de hipotermie și nu mai pot continua drumul, mai ales că este zăpadă și condițiile de teren sunt dificile.

Salvatorii și politiștii de frontieră l-au identificat pe tănăr, care se adăpostise la o stână. Ceilalți doi ucraineni nu au putut fi găsiți. Între timp, un nou apel alerta din nou salvatorii montani că alți patru ucraineni sunt rătăciți în zona Vârfului ului Mezipotoki, la 1723 de metri.

Doi dintre ei au ajuns în sat și se află în custodia Poliției de Frontieră. Aceștia au declarat că încă doi bărbați se află în munți, posibil într-o râpă.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Maramureș

Citește și: Timișoara: Un avion cu peste 100 de pasageri a aterizat de urgență din cauza unei alarme false privind prezența unei bombe la bord | AUDIO