Confidenţialitate

Timișoara: Un avion cu peste 100 de pasageri a aterizat de urgență din cauza unei alarme false privind prezența unei bombe la bord | AUDIO

A fost alarmă de gradul zero azi-noapte la Timișoara. O aeronavă ce efectua un zbor charter între Wroclaw, din Polonia, și Hurghada, Egipt, a aterizat de urgență după ce a fost anunțată prezența unei bombe în aeronavă. În avion se aflau 124 de pasageri și 7 membrii ai echipajului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alarma s-a dat în timp ce aeronava, care aparținea unei companii românești, se afla deasupra spațiului aerian sârbesc. Pilotul a decis imediat să aterizeze și a ales cel mai apropiat aeroport, care era Timișoara. Imediat a fost activat planul roșu și mai multe ambulanțe, dar și echipe de pompieri, au fost trimise spre aeroport. Acolo a ajuns și o echipă antitero a Serviciului Român de Informații.

Aeronava a aterizat fără probleme pe pista aeroportului și a fost garată într-o zonă mai îndepărtată de aerogară. Pasagerii au fost imediat evacuați și în avion au intrat trupele SRI, care au început verificările. După o oră s-a constatat că a fost vorba de o alarmă falsă și a fost dezactivat planul roșu. Pasagerii au fost preluați din aerogară și duși la un hotel unde au rămas peste noapte.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: O linie de autobuz din Barcelona a fost ștearsă din aplicațiile Google și Apple Maps după ce localnicii au reclamat că era folosită de prea mulți turiști | AUDIO