SALVAMONT Făgăraș: Doi alipiniști începători au fost răniți

Doi alpiniști începători, care au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraș până la Colţul Bălăceni pentru căţărare, au fost răniți, ei solicitând intervenția salvamontiștilor și a jandarmilor montani pentru a-i recupera și duce la spital.

Potrivit jandarmilor, un grup de apliniști începători a solicitat ajutor, sâmbătă seara, după ce au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraș până la Colţul Bălăceni pentru căţărare, iar doi dintre aceștia au căzut, necesitând îngrijiri medicale.

Pemtru recuperarea persoanelor rănite au intervenit trei lucrători și un voluntar din cadrul Salvamont, precum și șapte jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta.

Salvatorii au constatat că una dintre persoanele rănite avea nevoie de ajutor medical, deoarece exista posibilitatea ca ambele picioare să îi fie fracturate și prezenta contuzii grave la nivelul capului.

De asemenea, cealaltă persoană rănită avea lovituri la nivelul mâinilor și capului, dar a putut coborî singură.

Cei doi au fost conduși prima dată la o cabană a Salvamont, unde au primit îngrijiri medicale, apoi au fost coborâți până în staţiunea montană Sâmbăta, de unde au fost preluaţi de ambulanţe si transportaţi la spitalul din Făgăraș.

Cei doi făceau parte dintr-un grup de tineri români și francezi, persoanele rănite fiind o fată de 27 de ani din București și un bărbat de 28 de ani, din Franța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS