Confidenţialitate

Salvamont Argeş, la finalul unei misiuni de 11 ore, cu momente “de viaţă şi de moarte”: Nu tot ce citeşti pe net poate fi făcut a doua zi

Şeful Serviciului Salvamont Argeş atrage atenția că mersul pe munte presupune grijă, experienţă, echipament şi pregătire.

“Nu tot ce citeşti pe net poate fi făcut a doua zi”, a transmis Ion Sănduloiu,  la finalul unei misiuni de 11 ore pentru recuperarea a 8 turişti, care au vrut să facă alpinism având doar două hamuri, într-o zonă extrem de periculoasă a Masivului Piatra Craiului.

“Dupa 11 ore, actiunea s-a incheiat cu bine. Grupul era mult în afara liniei traseului. Ar putea fi o invatatura si pentru alti doritori. Nu intrati in situatii unde aveti si cea mai mica banuiala ca va depasesc, pentru ca cel mai probabil, asa va fi!!! Zona este extrem de friabila si ar fi putut cadea pietre peste oricare dintre participantii la actiune… Sincer, a fost una dintre situatiile de viata si de moarte!”, a scris Ion Sănduloiu pe Facebook.

Salvamontiştii s-au mobilizat, sâmbătă seara, pentru extragerea din traseul Dunăreanu de la Umerii Pietrei Craiului a 8 turişti ”cu pretenţii de alpinişti, care au intrat în perete cu doar… două hamuri”.

FOTO: Salvamont Argeș