Confidenţialitate

Salvăm Salvatorii: Habitat for Humanity România strânge fonduri pentru construirea unui nou Centru pentru situații de urgență în Moinești

65.000 de oameni din județul Bacău depind de ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Moinești.

Însă medicii de pe ambulanță, salvatorii noștri de pe front, au nevoie de sănătate și odihnă pentru a-și îndeplini datoria. Acest lucru este cu atât mai necesar, cu cât în România, numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 crește. În acest timp, medicii de pe ambulanță sunt primii care intervin pentru preluarea pacienților care prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

Prin campania ”Salvăm Salvatorii”, Habitat for Humanity România strânge fonduri pentru construirea unui nou Centru pentru situații de urgență în Moinești.

Aici angajații Serviciului de Ambulanță Moinești (personal medical) se vor putea odihni într-un spațiu decent și sigur, în care sănătatea nu le va fi pusă în pericol și unde circuitele funcționale vor respecta normele igienico-sanitare necesare în împiedicarea contaminării.

„La Moinești, în județul Bacău, 33 de oameni- medici, ambulanțieri și asistente lucrează în condiții greu de imaginat. Florin, medic la Serviciul de Ambulanță Moinești, îmi este amic și știu că are o inimă atât de mare, încât muncește și 40 de ore fără întrerupere de când a început pandemia. O face pentru a salva vieți. La fel fac și colegii lui. Iar când, după 40 de ore, se prăbușesc pentru câteva ore sau zeci de minute până la următoarea urgență, dorm în niște camere insalubre cu paturi improvizate. Cu ajutorul donatorilor și a companiilor care ni se pot alătura, Habitat for Humanity România va construi în timp record un nou Centru pentru situații de Urgență, care va găzdui Serviciul de Ambulanță Moinești.”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România